Amsterdam

Persbericht Lancering Little Bernie (NL)

PERSBERICHT 

12 juli 2023

Amsterdam op de kaart als kinderstad 

Na jaren discussie over overlast van het toerisme in de hoofdstad, moet een nieuwe reisgids Amsterdam als familiebestemming op de kaart zetten. “Amsterdam is een echte kinderstad, maar je moet wel weten waar je heen moet”, zegt uitgever en schrijver Floris Müller. Little Bernie visits Amsterdam wordt gepubliceerd als samenwerking tussen 50 hotels, musea en reisorganisaties. 

De reisgids Little Bernie visits Amsterdam wordt op 12 juli gelanceerd in het Het Groote Museum in Artis in Amsterdam. In het volledig geïllustreerde boek worden de Nederlandse geschiedenis, bezienswaardigheden, traditionele gerechten en wandelingen in de stad beschreven door een octopus en zijn Amsterdamse vriendinnetje Hannah, een reiger. Vanaf 12 juli is ook het digitale platform van de kinderreisgids bereikbaar. Online biedt Little Bernie informatie over evenementen en reistijden, maar bezoekers kunnen er ook tickets boeken voor musea en attracties in de stad.

Afgelopen jaren is er flinke discussie ontstaan over de overlast waarvoor vooral jonge reizigers verantwoordelijk zijn. Omdat vooral het gebied rond de Dam en de Wallen overvol dreigt te raken wil de burgermeester het zogenoemde Red Light District naar een evenementencentrum aan de ring verplaatsen. Eerder werd verhuur via sites als AirBNB aan banden gelegd. Met de reisgids wil uitgever en schrijver Floris Müller Amsterdam bekend maken als familiebestemming. Nu al komt bijna een derde van de bijna 24 miljoen bezoekers met kinderen naar de stad. Dat aandeel kan veel verder groeien, zegt hij, als alle toeristische partners samenwerken.

“Waar ter wereld vind je de mooiste hotels en musea, prachtige restaurants en een historisch centrum zo dicht bij elkaar? Amsterdam is een echte kinderstad”, stelt Müller, “maar je moet wel weten waar je heen moet.” Volgens de schrijver en uitgever maakt vooral de persoonlijke beleving Amsterdam aantrekkelijk voor jonge gezinnen: meer dan waar dan ook kan je hier op je eigen manier de stad verkennen: lopend, per fiets of vanaf het water.”

Little Bernie visits Amsterdam wordt uitgegeven in samenwerking met bijna 50 vier- en vijfsterrenhotels, musea en reisorganisaties. Het boek is behalve via die partners ook online verkrijgbaar en bij boekhandels en souvenirwinkels. Internationaal wordt de reisgids aangeboden bij boekhandels op luchthavens, stations en boekhandels in grote steden. De reisgids wordt gesponsord door creditcardmaatschappij MasterCard en heeft een samenwerking met vervoerder GVB en Cruise Port Amsterdam.

Müller’s ambities gaan overigens verder dan alleen Amsterdam. Komende vijf jaar wil hij kinderreisgidsen maken voor nog eens zeven andere steden in Europa in samenwerking met partneruitgevers. Begin september verschijnt al een Nederlandse uitgave van de Amsterdamse reisgids. Dan wil Müller ook een serie reisproducten op de markt brengen in de lijn van Little Bernie. 

Noot voor de redactie:
Little Bernie visits Amsterdam verschijnt vanaf 2023 in een jaarlijkse oplage van 65.000 in binnen- en buitenland. De reisgids wordt gemaakt door Floris Media dat sinds 2018 ook mode-, design en kunstmagazine Numéro Netherlands uitgeeft. Eerder publiceerde het bedrijf politiek tijdschrift Bernie, kunstblad Dirty Science en expatmagazine The International Correspondent. Floris Müller is bereikbaar voor vragen en interviews via floris@pbqmedia.nl en +31618131214. Meer informatie: www.littlebernie.nl en via Dutch Global Media, ek@dutchglobalmedia.com